Wie is Noûr?

Noûr is een jongensvereniging die in Boom is opgericht om jeugd uit Boom en omstreken een zinvol vrijetijdsaanbod aan te bieden. Noûr voorziet wekelijks een gevarieerd aanbod aan talrijke ontspannende en educatieve activiteiten, voornamelijk voor maatschappelijk kwetsbare jongens. Alle jongens uit Boom en omstreken die graag deel uit maken van het verenigingsleven zijn van harte welkom.

Wat is ons aanbod?

Met het oog op het bevorderen van de maatschappelijke participatie en de sociale vaardigheden van jongens, organiseert Noûr allerlei activiteiten. Ons vrijetijdsaanbod staat vooral in teken van dialoog, ontmoeting en samenwerking. Deze elementen staan centraal bij het organiseren van activiteiten. Wekelijks kan je bij ons terecht voor sport en spelen, film- en quizavonden, culturele uitstappen,…en nog veel meer !

Hierna ons wekelijks programma :

  • elke zaterdagnamiddag van 15u – 17u is er activiteit voor de jongsten met leeftijd tussen 6 jaar en 12 jaar
  • elke dinsdag- en zaterdagavond van 18u – 21u verwelkomen we de +12 jarige jongens
  • elke zondag van 17u30- 19u30 spelen we zaalvoetbal in de sporthal van het Atheneum te Boom.

Activiteit voor de leeftijdscategorie 6jaar- 25jaarUren kunnen uitzonderlijk wijzigen maar dit wordt steeds op voorhand meegedeeld via onze website en sociale media. Tijdens de schoolvakanties trachten we steeds extra activiteitsdagen in te plannen.Het Noûr & Intisaar pand is de ideale locatie om zelfvertrouwen op te bouwen en talenten te ontwikkelen.De begeleiders van Noûr slaan hun handen graag in elkaar om heel wat leuke activiteiten in elkaar te steken. Zo zijn game-nights, kooksessies, sporten, pooltoernooien, tafeltennis, workshops multimedia, sleepovers, Champions League-avonden, bosspelen, uitstappen, quizzen niet weg te denken uit ons programma.

Noûr neemt ook deel aan elke editie van ‘VoetBOOMbal’. Dit is een voetbaltoernooi dat georganiseerd wordt door de gemeentelijke sportdienst, jeugddienst, straathoekwerk en de preventiedienst. De insteek is dat jongeren de toekomst zijn en zo op een ludieke manier kennis kunnen maken met deze diensten.

Met trots kunnen wij verkondigen dat ZVC Noûr de winnaar was van ‘Voetboombal’ in 2019!